ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ – Opel Astra H

 In Opel

Την βλάβη που αναφέρω στην αρχή (αστοχία ανάφλεξης) την αντιμετώπισα σε ενα Opel Astra H 1.600 μοντελο 08 Με κωδικο κινητήρα Ζ16ΧΕR και συστημα ψεκασμου simtec 75.

  Το αυτοκίνητο ηρθε στο συνεργείο  με οδική βοήθεια και οπως μας ενημέρωσε ο πελάτης το αυτοκίνητο έσβησε στην εθνική οδο στα καλα καθούμενα χωρις καμια προειδοποίηση και απο εκείνη την στιγμή δεν ξαναπήρε εμπρος.Οπως διαπιστώσαμε  το αυτοκινητο δεν πατουσε καθόλου μίζα οταν γυρνουσες τον διακόπτη, είχε ολες τις ενδείξεις στο καντραν χωρις να παταει μίζα.

Ετσι η αμέσως επόμενη κίνηση μας ηταν να συνδέσουμε το διαγνωστικό και να ξεκινήσουμε τον έλεγχο μας,στην περίπτωση αυτη επρεπε να κάνουμε συνολικό ελεγχο στους εγκεφάλους διοτι το αυτοκίνητο έχει επικοινωνία can bus και το πρόβλημα θα μπορούσε να βρίσκεται στο καντραν,στην CIM,στην ασφαλειοθήκη στον χώρο του κινητήρα ή στον εγκεφαλο του κινητήρα.

Ξεκινήσαμε την διάγνωση και διαπιστώσαμε οτι δεν είχαμε καμια επικοινωνία με τον εγκέφαλο του κινητήρα και με την μονάδα πίσω απο το τιμόνι (cim )ενω σε ολες τις άλλες μονάδες επικοινωνούσαμε κανονικά,το προβλημα μας ειναι πιο πολυπλοκο απο οτι πιστευαμε στην αρχη…

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search