Πλούσιο μείγμα Fiat Grande Punto 2008

 In Fiat

Θα ήθελα να ενημερώσω τους αναγνώστες πως υπάρχει αλλαγή διεύθυνσης του συνεργείου και του σταθερού τηλεφώνου όπως θα παρατηρήσετε στο περιοδικό.

Ενα πρόβλημα που συναντήσαμε αυτες τις μέρες ηταν σε ένα FIAT GRANDE PUNTO χρονολογίας 2008 1400cc και κωδικό κινητήρα 199 και σύστημα marelli 5sf

Tο αυτοκίνητο ήρθε με οδική βοήθεια στο συνεργείο επειδή δεν μπορούσε να πάρει εμπρός ο κινητήρας, ο πελάτης μας εξήγησε οτι τις δυο τελευταίες μέρες δεν παίρνει εμπρός και όταν ανοίγει το διακόπτη μηχανής πατώντας μίζα το στροφόμετρο ανεβοκατεβαίνει και ξανακατεβαίνει. Κάθε φορά που συμβαίνει ο κινητήρας δεν ξεκινά, αν δεν το κάνει τοτε το αυτοκίνητο παίρνει δύσκολα εμπρός και κάποιες φορές εκει που δουλεύει ανεβοκατεβάζει στροφές και βγάζει μαύρο καπνό απο την εξάτμιση.

Πρώτη κίνηση που κάναμε ήταν να ανοίξουμε το διακόπτη για να δοκιμάσουμε τι κάνει το αυτοκίνητο, πατώντας μίζα δεν πήρε εμπρός, οσο πατούσαμε μίζα το στροφόμετρο έδειχνε απο 1000rpm μέχρι 7000 rpm .Συνδέσαμε το διαγνωστικό για να κάνουμε μια διάγνωση στον εγκέφαλο του κινητήρα, στην ανάγνωση βλαβών διαβάσαμε τις εξης βλάβες, αισθητήρας στροφών, αισθητήρα λ, πεταλούδα γκαζιού, μοτέρ ρελαντί, αισθητήρας θερμοκρασίας νερού.

Απο ολα αυτα που διαβάσαμε μόνο απο τον αισθητήρα στροφών θα μπορούσε να μην παίρνει εμπρός ο κινητήρας, οσο για τα υπόλοιπα που μας ανέφερε θα μπορεί να ευθύνονται ολα τα παραπάνω. Κάναμε διαγραφή των βλαβών και ξεκινήσαμε να…

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search