Αναβάθμιση Εγκεφάλου Αυτοκινήτου

Η  ADC διαθέτει τα τελευταία διαγνωστικά μηχανήματα για την εργοστασιακή επισκευη όλων των τύπων εγκεφάλων.

Η αναβάθμιση

Βελτίωση κινητήρων, αύξηση ροπής με ευρωπαϊκές προδιαγραφές

  • Οι αναβαθμίσεις γίνονται στο πρόγραμμα του εγκεφάλου εξειδικευμένα για κάθε τύπο και για κάθε όχημα ξεχωριστά, στο χαμηλό και μεσαίο εύρος στροφών.
  • Η επιλέον ροπή του αυτοκινήτου μετά την αναβάθμιση μοιράζεται στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και κάνει την οδήγηση πιο σπορ και το όχημα πιο άμεσο στις αντιδράσεις.
  • Όλες οι αναβαθμίσεις μας είναι πιστοποιημένες με TUV που σημαίνει ότι με την αναβάθμιση του οχήματος:
    • η κατανάλωση καυσίμου παραμένει η ίδια (+/- 1 λίτρο στα 100)
    • κανένα πρόβλημα κατά των έλεγχο καυσαερίων
    • ασφαλής οδήγηση και καμμία επιβάρυνση στην διάρκεια ζωής της μηχανής
  • Η αναβάθμιση διαρκεί από 2 με 3 ώρες κατόπιν ραντεβού, τα οποία μπορούν να γίνουν από Δευτέρα έως Παρασκευή πρωϊνές ώρες.
  • Υπάρχει standard εγγύηση 5 ετών στο πρόγραμμα καθώς και έξτρα προαιρετική ασφάλιση μηχανικής κάλυψης ζημίας (είμαστε οι μοναδικοί πανελλαδικά που καλύπτουμε με τέτοια εγγύηση τις αναβαθμίσεις με πρόγραμμα).
  • Όλες οι αναβαθμίσεις μας είναι 100% ποιοτικά οι ανώτερες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελληνική αγορά και προέρχονται από την απ’ευθείας συνεργασία με τους καλύτερους Γερμανικούς και Ιταλικούς οίκους.
  • Ο τρόπος εργασίας της αναβάθμισης γίνεται με το διάβασμα του προγράμματος του εγκεφάλου του οχήματος, σύνδεση online με την εταιρεία αναβάθμισης, για την επανεγγραφή του καθώς και έλεγχο καλής λειτουργίας.

Ο απαιτούμενος χρόνος για μια αναβάθμιση κυμαίνεται από 1 έως και 3 ώρες ανάλογα τον εγκέφαλο.

 

 

Τα πλεονεκτηματα της αναβάθμισης είναι:

  • Δυναμη και ροπη σε ολο το φασμα της λειτουργειας του μοτερ
  • Καλυτερη επιταχυνση και τελικη
  • Μείωση κατανάλωσης σε καθημερινή ήρεμη οδήγηση και στο ταξίδι
  • Γενικά ποιο άνετη και ξεκούραστη λειτουργία του αυτοκινήτου.

Γιατί να κάνω χαρτογράφηση (πρόγραμμα) στο αυτοκίνητό μου;

Ανάλογα με το αυτοκίνητο ( εγκέφαλος – κινητήρας) μπορεί να υπάρξει αύξηση της ιπποδύναμης έως 70%, με ταυτόχρονη μείωση κατανάλωσης χωρίς καμία μηχανική επέμβαση.

Γιατί εργοστασιακά το αμάξι δεν είχε τέτοιες ρυθμίσεις;

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παράγουν μαζικά αυτοκίνητα για όλες τις αγορές του κόσμου. Ένα μοντέλο να μπορεί να είναι νόμιμο σε όλες τις χώρες, όπου η καθεμία έχει διαφορετικούς νόμους και κριτήρια όσον αφορά τους ρύπους ή τα ασφάλιστρα,  ανάλογα με την ιπποδύναμη και όχι τα κυβικά). Γνωρίζουμε ότι οι κινητήρες αλλάζουν σημαντικά την απόδοσή τους ανάλογα με τη θερμοκρασία, το υψόμετρο, την υγρασία κ.λπ. Είναι χρονοβόρο και με μεγάλο κόστος ένα αυτοκίνητο που παράγεται μαζικά να έχει ρυθμίσεις για την εκάστοτε χώρα. Έτσι βρίσκουν τη χρυσή τομή ώστε οι να κινητήρες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεν παγκοσμίως αλλά με πολύ μικρότερη απόδοση.

Με ποιό τρόπο αλλάζει η χαρτογράφηση στο αμάξι μου;

Υπάρχουν αρκετοί μέθοδοι ανάλογα με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Συνήθως τα περισσότερα γίνονται μέσω της διαγνωστικής θύρας OBD-II, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουμε τον εγκέφαλο. Η διάρκεια του επαναπρογραμματισμού ποικοίλει και μπορεί να είναι απο 3 ώς 50 λεπτά. Σε παλιότερα μοντέλα πριν από το 2001 πρέπει να ανοιχτεί ο εγκέφαλος και να επέμβουμε κατευθείαν στο τσιπ της χαρτογράφησης. Σε καινούρια μοντέλα 2012+ μερικές φορές πρέπει πάλι να ανοιχτεί ο εγκέφαλος ή να διαβαστεί εκτός αυτοκινήτου.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία;

Το αυτοκίνητο θα πρέπει να μην έχει μηχανικές βλάβες. Δεν είναι αισθητή πάντα σε εμάς κάποια βλάβη στο αυτοκίνητο. Πριν τη διαδικασία της χαρτογράφησης υπάρχει διαγνωστικός έλεγχος για τυχόν βλάβες που είναι αποθηκευμένες στη μνήμη του εγκεφάλου. Κατόπιν για να δούμε αν είναι όλα καλά στους υπόλοιπους αισθητήρες και τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, υπάρχει διαδικασία μετρήσεων στο δρόμο σε πραγματικές συνθήκες. Εαν το αυτοκίνητο δεν παρουσιάζει προβλήματα μπορούμε και συνεχίζουμε τη διαδικασία της αναβάθμισης. Σε αντίθετη περίπτωση επισημαίνουμε τις τυχόν βλάβες για επιδιόρθωση.

Το αυτοκίνητο θα είναι νόμιμο μετά από την αναβάθμιση ;

Φυσικά. Σε πρώτο στάδιο που στην ουσία δεν υπάρχει καμία μηχανική επέμβαση το αυτοκίνητο είναι τελείως νόμιμο. Η αναβάθμιση του εγκεφάλου γίνεται πάνω στα μέτρα του, ανάλογα τι φοράει. Μεταγενέστερα στάδια που προϋποθέτουν αλλαγές στο μηχανικό κομμάτι του κινητήρα μπορεί και να μην είναι (π.χ. αφαίρεση καταλύτη).

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search